Ons verhaal

 

Axel Van Steenbergen studeerde af aan de hotelschool Spermalie in 2012. Gegeseld en gemeesterd in tal van bekende restaurants (waaronder De Rietgors en De Werf in Temse en De Notelaer in Bornem) ontdekte Axel al snel dat hij van eerlijke keukens een begrip wou maken.

In 2015 starte Axel samen met zijn ouders Kri en Marc een eigen zaak op in Bornem. Taverne Oud Gemeentehuis werd snel een begrip in eigen dorp en omstreken. Wat een kleine zaak moest blijven groeide snel uit naar een zaak met maar liefst 12 personeelsleden.

2016 ontstond Bar-Belle, het kapsalon van de broer van Axel en zijn schoonzus. Maxim Van Steenbergen, studeerde af als kapper aan het PIHS te Gent. Hij deed zijn werkervaring op in diverse salons in het Waasland en specialiseert zich in herenkappen en als barbier. Amaria El Kadouri, studeerde Haartooi in het K.A. te Sint-Niklaas en werd Laureate op het Belgisch Kampioenschap. Beiden werkten hiervoor ook tijdelijk voor Axel.

In 2018 leerde Axel zijn vriendin Sylvia Spiessens kennen. Sylvia was al jaar en dag actief in de horeca en het leek dan ook de beste beslissing om samen de zaak verder te runnen. Met de nodige ervaring die Sylvia opdeed (Kaffee Mangee, La Difference & De notelaer) werd het vrij duidelijk dat Sylvia de juiste persoon was op het juiste moment.

2018 Horecatoppers - een unieke fusie van diverse expertise. Vanaf nu is één feest gelijk aan één uitvoering, één project en één factuur. Simpel en eenvoudig, bieden wij niet alleen heerlijke maaltijden en feestelijke ambiance, maar ook deskundige haarstyling en nagelverzorging.

Sinds 2018 breidden wij onze dienstverlening uit met de lancering van onze eerste foodtrailer. Maar dat is niet alles. Wij zijn er trots op te verkondigen dat we nu ook gespecialiseerd zijn in het verzorgen van evenementen voor middelgrote bedrijven. Van vernieuwende concepten tot inspirerende presentaties, van smaakvolle maaltijden tot kristalhelder geluid - wij bieden het volledige pakket voor een onvergetelijk event. Laat ons jouw visie tot leven brengen met een naadloze uitvoering en een vleugje culinaire en creatieve flair

2021 Het voormalig pand “het veerhuis” wordt omgebouwd tot Skaldu. Ons team van goede vangsten neemt u mee op sleeptouw doorheen onze culinaire kaart. Bij ons valt niemand uit de boot: zowel grieten als zeebonken, juffertjes als bakvissen worden hier netjes gesoigneerd. Aan den oever van d’Oude Schelde, diep verscholen in het riet willen wij dank en eer vermelden voor al wat u hier ziet. U gaf vorm aan onze dromen in dit parelend kreekgebied. Laat de drank en ‘t water stromen en bovenal: geniet!

2023 oprichting van trait’eau!
Trait’eau geeft z’n lading al weg in de naam: gastronomische traiteurservice op het water. Dit initiatief ontstond uit de vruchtbare samenwerking tussen Traiteur Lieben en Horecatoppers, twee gevestigde waarden in het Vlaamse landschap. Eerlijke keuken, betaalbare kwaliteit en vakmanschap vol liefde voor kookkunst. Lieben is sinds 2009 het geesteskind van Werner de Lie en Mieke De Ben, die voor de oprichting vele jaren succesvolle horecazaken uitbaatten in het Waasland. Op vraag van hun cliënteel breidden ze hun dienstverlening uit naar traiteurservice, waarvan ze in 2014 hun hoofdactiviteit maakten. HorecaToppers is een netwerk van gevestigde horecawaarden uit dezelfde regio. Topchef Axel Van Steenbergen en zijn partner Sylvia Spiessens zijn de oprichters van verschillende bloeiende restaurants en brachten deze samen onder de koepel HorecaToppers, waardoor ze hun cateringactiviteiten helemaal kunnen afstemmen op jouw vraag. Heb je iets te vieren of kijk je uit naar een unieke locatie voor jouw event? Dan slaat dit krachtige team de handen in elkaar om jou volledig te ontzorgen. Bedrijfsevenementen, communiefeesten, bruiloften of eender welke gelegenheid: zij zorgen voor een onvergetelijke dag. In samenspraak met jou organiseren we een feest volledig naar jouw wensen. We verzorgen niet enkel de culinaire verwennerij: ook het thematisch indekken van de tafels, het ontvangen en bedienen van je gasten of de volledige organisatie van a tot z.
Traiteau is exlusieve cateraar van Flandria boten in antwerpen

2023 Aankoop 2e foodtrailer
Onze professionele keuken op wielen is voorzien van alle noden die je in een moderne keuken kan vinden! Combisteamer, Thermomix, bakplaat, friteuse, gasbek, tot koeling en diepvries.

2024 Smaaksmeders
Smaaksmeders is ontstaan uit succesvolle horeca-ondernemingen en een groeiende vraag naar onze culinaire creaties. Met een passie voor gastronomie hebben Benoit, een getalenteerde chef, en de initiatiefnemers Axel en Sylvia Smaaksmeders opgericht. Ze hebben een productiemagazijn gecreëerd en leveren hoogwaardige kant-en-klare maaltijden zonder concessies aan kwaliteit. Ons doel is om culinaire hoogstandjes rechtstreeks bij u aan huis of in uw horecaonderneming te brengen. Welkom bij Smaaksmeders, waar we streven naar smaakvolle avonturen en kwalitatieve maaltijden.


Sylvia Spiessens, Axel Van Steenbergen, Kristien Van Ranst, Marc Van Steenbergen, Maxim Van Steenbergen, Amaria El Kadouri.

Sylvia Spiessens, Axel Van Steenbergen, Kristien Van Ranst, Marc Van Steenbergen, Maxim Van Steenbergen, Amaria El Kadouri.